Dacă tot stăm în casă haideți să învățăm cum și cu ce ne prezentăm la un interviu?!

Ce îți vine în minte când auzi cuvântul ,,angajare”?!
Ei bine, foarte multe persoane au raportat faptul că primele cuvinte sunt :,,interviu, venit, CV, emoții, presiune, program, șef, etc!”
Primul pas pentru a avea succes în cadrul unui interviu este felul în care îți pregătești CV-ul, care presupune într-o mare măsură oglinda ta!
Așa că CV-ul tău ar trebui::
-să fie clar
-să fie concis
-să fie corect redactat
-să nu conțină greșeli de ortografie, scriere
-să conțină toate informațiile relevante.
Aici ai pașii de urmat pentru ați construi un cv de succes:
1.Datele de contact: Nume/Prenume, Adresa, Număr de telefon, Adresă de email, Naționalitate, Sex, Locul Nașterii
2.Locul de muncă vizat
3.Experiența profesională- În ordinea actualității cu descrierea completa a competentelor dobandite
4.Educația și formarea profesională- În ordinea actualității și importanței pentru job-ul ales
5.Aptitudini și competențe profesionale: limba maternă, limbi străine cunoscute, competențe și aptitudini, etc!

Aici aveți un link pentru a vă putea completa CV-ul online pe situl nostru: https://jobs.ecim.ro/cv/

Vom reveni cu informații suplimentare pentru a avea succes garantat la interviu!
Puneti intrebari, cereti sugestii ,suntem aici pentru voi Echipa ECIM!!

Pasul 1 - Fotografia

Știai ca un recrutor petrece circa 3-6 secunde in fata CV-ului tău și prima impresie este data de imaginea pe care o folosești? Iată mai jos câteva tips&triks pentru o fotografie cât mai sugestiva.

Cu aceasta, începem astăzi seria de ponturi in redactarea CV-ului.

Pasul 2 - Date personale

Ieri am vorbit despre ce fotografie sa alegem pentru cv.
Astăzi elucidam misterul datelor personale. De ce trebuie ele trecute in cv ? Pentru ca angajatorul sa știe cu cine sta de vorba, unde locuiește și alte detalii despre situația familială.
De reținut ca este foarte important ca aceste date sa fie actualizate la zi.
Iată in imagine care sunt cele mai importante date pe care trebuie sa le conțină CV-ul tău

Pasul 3 - Locul de munca vizat

Daca am vazut cum se completeaza datele personale , e timpul sa mergem catre pasul urmator : locul de munca dorit.Fă o listă cu toate lucrurile care îți plac la locul de muncă. Ia-ți timp și gândește-te cu atenție la sarcinile tale, evaluează apoi în mod obiectiv cele care îți plac sau care te motivează în vreun fel.

Pasul 4 - De ce este important un obiectiv profesional?

Deoarece trebuie sa il convingi pe angajator ca Tu esti persoana potrivita pentru job.M-ai jos ai detalii despre cum sa iti alegi obiectivul profesional.

 

Pasul 5 - Experiența profesională

Cariera ta este ca o gradina. Poate sustine o sumedenie de energii vitale care devin o recompensa pentru tine. Nu esti obligat sa cresti o singura specie in gradina ta. Nu esti obligat sa faci un singur lucru in cariera ta.” – Jennifer Ritchie Payette

Pasul 6 - Educaţie şi formare profesională

In acest pas te vom învăţa cum să treci separat fiecare formă de învăţământ şi program de formare profesională absolvite cu diplomă sau certificat.

Pasul 7 - Aptitudini și competențe personale

Punctul culminat al unui CV este reprezentat de partea in care trecem aptitudinile și competentele. Acestea pot fi atât persoanale cât și profesionale, pot fi dobândite la serviciu sau in timpul liber. Iată in imaginea de mai jos care sunt acele aptitudini și competente relevante, dar și ce înseamna acestea.

Partea de aptitudini si competente profesionale este cea mai importanta din CV-ului tau. Eu ca si recrutor vreau sa stiu ce fel de abilitati si compentente vei aduce, ce plus valoare vei da echidei deja formate.In urmatorul pas vei invata ce trebuie trecut la rubric Aptitudini si competente profesionale.

Competenţele şi aptitudinile de utilizare a calculatorului se referă la cunoştinţele şi nivelul de utilizare a PC-ului,dar şi la experienţa pe care o ai în utilizarea programelor, adăugând modul în care au fost dobândite (formare profesională sau context profesional).Această secţiune oferă o imagine completă a aptitudinilor şi competenţelor tale.

Fiecare dintre noi a dobândit de-a lungul timpului, anumite cunoștințe și performante intr-o limba straina.
Acest aspect este de maxim interes pentru viitorul angajator, mai ales dacă postul necesita cunoașterea unei limbi străine. In acest sens, iată cum sa treci in CV acest aspect al cunoștințelor tale lingvistice, in așa fel încât sa fie înțeles de către recrutor cât de bine comunici.