Prezentare modalități de colaborare Agenția de recrutare ECIM

Bună ziua!

Vă mulțumim pentru interesul acordat serviciilor oferite de către Agenția de recrutare ECIM.

Suntem prezenți în Bacău și Suceava prin cele 2 birouri. Până în acest moment prin echipa de 7 recrutori deservim peste 200 de clienți pentru care am angajat peste 400 de persoane.

Oferim 3 modalități de colaborare, prezentate după cum urmează:

  1. Pachet Complet Recrutare & Selecție( R&S) : ne ocupăm de tot procesul astfel încăt dvs să angajați persoana/ persoanele potrivite în compania dvs. Se comisionează printr-un tarif de profilare unic și un commission de succes pentru fiecare angajare realizată prin intermediul ECIM
  2. Campanie de marketing pentru RECRUTARE (HR Mk): ne ocupăm de realizarea unei campanii prin care dvs să primiți sufuciente candidaturi pentru posturile vacante. Se comisionează cu un tarif de profilare unic și un comision unic pentru campanie. Veți primi garantat un număr de candidați în 7 zile sau continuăm Campania gratuit pentru dvs.
  3. Participarea la evenimentele de recrutare Cafeneaua cu Joburi

Detalii despre fiecare modalitate de colaborare găsiți mai jos au contactați Managerul de Agenție din orașul dvs.: Bacău – Marius P. 0751504018; Suceava – Iosif P. 0756301915

  1. Pachet Complet Recrutare & Selecție( R&S)

Presupune ca noi, ECIM, să ne ocupăm de tot procesul de recrutare și selecție astfel încât dvs să primiți candidați potriviți dintre care să alegeți unul sau mai multe persoane pe care să le angajați.

Pașii care trebuie urmați în acest caz sunt: Semnarea contractului cu stabilirea condițiilor, PROFILAREA postului/ posturilor, Tehnica celor 5 întrebări, Verificarea bazei de date ECIM,Conceperea anunțurilor de recrutare, Alegerea canalelor de recrutare potrivite fiecărui proiect, Postarea, promovarea anunțurilor și gestionarea acestora, Contactarea candidaților, Susținerea interviurilor în Agenție – se realizează 3 interviuri: primul este INTERVIU GENERAL – aflăm informații despre candidat, CV, experiență, navetă, domiciliu și cazare, mediu familial, probleme de sănătate…, al 2-lea INTERVIU de VERIFICARE A CRITERIILOR PENTRU POST –se face de către Managerul de Proiect care a realizat profilarea și care știe criteriile de selecție ȘI INTERVIUL 3 DE OFERTARE – se realizează numai dacă candidatul trece de interviul 2 și presupune ofertarea candidatului cu detalii referitoare la compania angajatoare, salariu, beneficii, program de lucru ș.a. Dacă candidatul trece de interviurile 2 și 3, acesta va fi prezentat la interviul final la dvs. Veți primi astfel doar acei candidați care corespund postului și care au acceptat oferta de job. La prezentarea candidatului potrivit participă și Managerul de Proiect. Dvs puteți accepta sau respinge candidaturile motivat deoarece în funcție de dvs vom completa profilarea postului pentru o mai bună înțelegere a proiectului.

Pentru fiecare persoană angajată prin intermediul ECIM se oferă o GARANȚIE de înlocuire în cazul în care aceasta pleacă sau este demis. Garanția standard este de 30 zile pentru poziții de execuție și 60 zile pentru poziții de conducere. Garanția poate fi extinsă după minim 6 luni de colaborare sau contra cost.

Tariful pentru Pachetul complet de Recrutare & Selecție este structurat astfel:

1. Se perecepe 1 comison fix pentru PROFILARE. Acest comison se percepe o singură dată pentru fiecare post deschis( de exemplu dacă sunt 3 poziții de șofer se face o singură profilare). Fișa de profilare va fi transmisă dvs prin email.

2. Comsionul de SUCCES – se face după angajarea fiecărei persoane prin intermediul ECIM și este raportat la salariul lunar al viitorului angajat. Factura pentru comisionul de SUCCES se va emite după 5 zile lucrătoare de la începerea serviciului de către candidatul recomandat de ECIM.

  1. Campanie de marketing pentru RECRUTARE (HR Mk)

Presupune ca noi să ne ocupăm de realizarea unei campanii prin care dvs să primți suficiente candidaturi pentru un anumit proiect. Se realizează pentru fiecare proiect în parte, indiferent de numarul de posturi vacante.

Pașii care trebuie urmați pentru aceste servicii sunt: Semnarea contractului cu stabilirea condițiilor, PROFILAREA postului/ posturilor, Tehnica celor 5 întrebări, Verificarea bazei de date ECIM, Conceperea anunțurilor de recrutare, Alegerea canalelor de recrutare potrivite fiecărui proiect, Postarea, promovarea anunțurilor și gestionarea acestora și, eventual, Contactarea candidaților. Campaniile realizate de către ECIM se fac pentru o perioadă de 7 zile( în general) și se pune accent pe REZULTAT – adică pe număr de aplicanți sau aplicanți potriviți. În această modalitate dvs veți primi un anumit număr de candidați sau candidați potriviți care nu sunt intervievați de câtre recrutorii ECIM. Puteți angaja una sau mai multe persoane din fiecare campanie.

Se oferă următoarea GARANȚIE: dacă în cele 7 zile nu se primește numărul stabilit de candidați, ECIM se obligă contractual să continue GRATUIT Campania până la atingerea numărului minim de candidați.

Se pot face campanii de recrutare cu direcționarea candidaților direct către adresa de email sau numărul de telefon al dvs sau cu preluarea candidaturilor de câtre recrutorii ECIM și efectuarea unui mini interviu telefonic pentru stabilirea cerințelor minime obligatorii care vor fi raportate către dvs prin email.

Tariful pentru Campaniile de marketing pentru recrutare este structurat astfel:

1. Se perecepe 1 comison fix pentru PROFILARE. Acest comison se percepe o singură dată pentru fiecare proiect deschis( IDEM Pachetul Complet Recrutare & Selecție).

2. Tarif pentru realizarea campaniei este cuprins între 500 și 1500 lei și se stabilește în funcție de proiect, dificultate și număr de candidați solicitați. Tariful depinde și de modalitatea prin care aplică candidații: direct sau prin intermediul recrutorilor ECIM. Facturarea serviciilor se face la demararea campaniei.

Observații:

Realizăm campanii individuale( nu facem campanii pentru mai multe posturi în același anunț – exemplu: dacă aveți de angajat un sudor și un lăcătuș vom realiza 2 campanii distincte).

Ne rezervăm dreptul de a alege canalele de recrutare conform Tehnicii celor 5 Întrebări pe care o aplicăm în toate proiectele.

Nu ne putem asuma răspunderea pentru numărul de persoane pe care le veți angaja în urma unei campanii.

Dacă sunt mai mulți candidați care aplică într-o campanie îi veți primi pe toți.

  1. Participarea la evenimentele de recrutare Cafeneaua cu Joburi

Începând cu ianuarie 2019 ECIM organizează periodic în diferite orașe un ALTFEL de târg cu locuri de muncă sub numele de Cafeneaua cu Joburi. Acest eveniment este conceput pentru interacțiunea direct dintre firmele angajatoare și persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă. Liantul dintre cele două părți este cafeaua oferită gratuit de câtre organizatori. Detalii despre eveniment se pot obține pe site-ul www.cafeneauacujoburi.ro